Bakkerij van der Zee over duurzaamheid in de Bakkerswereld

Duurzaamheid in Bakkerswereld deel 1

Duurzaamheid in Bakkerswereld deel 2

Duurzaamheid in Bakkerswereld deel 3

Bakkerij van der Zee wint Tour d'Energie 2014!

Bakkerij van der Zee heeft afgelopen week de Tour d’Energie trofee gewonnen. Op de dag van de duurzaamheid werd de prijs overhandigd aan Jan Jacob van der Zee, die als afgevaardigde mocht fungeren.

Tour d’Energie is een praktisch traject waarbij MKB-bedrijven samen met medewerkers op een motiverende manier aan de slag gaan met energie besparen. Bakkerij van der Zee heeft onder andere drie nieuwe vrachtwagencombinaties van het type Euro6 in gebruik genomen die 10-15% zuiniger zijn dan de oude combinaties. Maar ook de verlichting in de bakkerij, de verlichting in de kleedruimtes en het kantoor én de verlichting buitenom zijn vervangen door LED-verlichting die zo’n 50% zuiniger zijn. Daarnaast zijn er daglicht dimmers geïnstalleerd die ervoor zorgen dat de verlichting zich aanpast aan de hoeveelheid buitenlicht die naar binnen valt. Tot slot is de nieuwe deegkneder uitgerust met een frequentieregelaar.

Deze maatregelen in combinatie met lef, daadkracht en ambitie, waren voor de jury van Tour d’Energie de reden om Bakkerij van der Zee tot winnaar uit te roepen. Nu is het zaak om dit ingezette pad te vervolgen met alle mensen van Bakkerij van der Zee.

fd-prijs-bakker-van-der-zee-522x391 

Tour d’Energie is een praktisch traject, waarbij MKB bedrijven samen met medewerkers op een motiverende manier aan de slag gaan met energie besparen. Ieder jaar wordt op de Dag van de Duurzaamheid door de jury een bedrijf verkozen tot winnaar.
Zie ook: www.drachtstercourant.nl
 

Nieuwe investeringen

Door de groeiende vraag naar dagvers brood heeft Bakkerij van der Zee deze zomer een nieuwe koeltoren in gebruik genomen. Hierdoor gaan we naar een koeltijd van 2 uren, iets wat positief bijdraagt aan onze broden. Hieronder kunt u een foto vinden (klik erop voor een vergroting):

koeltoren

Daarnaast hebben wij geïnvesteerd in een nieuwe deegkneder. Door de ingebruikneming van deze kneder kunnen we een nog betere kwaliteit van onze broden garanderen. Hieronder vindt u een foto:

kneder

Ook hebben we vanaf oktober 2013 twee nieuwe vrachtwagens op de Nederlandse wegen rijden. Deze vrachtwagens zorgen ervoor dat we onze klanten tijdig kunnen bezorgen.

vrachtwagen

Bakkerij van der Zee doet mee in het Koploperproject

koploper-logo200px

Het Koploperproject ondersteunt het midden- en kleinbedrijf om in één jaar duurzamer te gaan werken. Afgelopen drie jaar is het Koploperproject uitgerold over Friesland en bijzonder succesvol geworden.

Bijna honderd bedrijven zijn duurzamer gaan werken.
Ook Bakkerij van der Zee doet mee aan dit project en laat daarmee zien dat maatschappelijk en duurzaam ondernemen een belangrijke pilaar binnen de bedrijfsvoering is.

Informatie over het Koploperproject kunt u vinden op www.koploperproject.nl.