Bakkerij van der Zee wint Tour d'Energie 2014!

Bakkerij van der Zee heeft afgelopen week de Tour d’Energie trofee gewonnen. Op de dag van de duurzaamheid werd de prijs overhandigd aan Jan Jacob van der Zee, die als afgevaardigde mocht fungeren.

Tour d’Energie is een praktisch traject waarbij MKB-bedrijven samen met medewerkers op een motiverende manier aan de slag gaan met energie besparen. Bakkerij van der Zee heeft onder andere drie nieuwe vrachtwagencombinaties van het type Euro6 in gebruik genomen die 10-15% zuiniger zijn dan de oude combinaties. Maar ook de verlichting in de bakkerij, de verlichting in de kleedruimtes en het kantoor én de verlichting buitenom zijn vervangen door LED-verlichting die zo’n 50% zuiniger zijn. Daarnaast zijn er daglicht dimmers geïnstalleerd die ervoor zorgen dat de verlichting zich aanpast aan de hoeveelheid buitenlicht die naar binnen valt. Tot slot is de nieuwe deegkneder uitgerust met een frequentieregelaar.

Deze maatregelen in combinatie met lef, daadkracht en ambitie, waren voor de jury van Tour d’Energie de reden om Bakkerij van der Zee tot winnaar uit te roepen. Nu is het zaak om dit ingezette pad te vervolgen met alle mensen van Bakkerij van der Zee.

fd-prijs-bakker-van-der-zee-522x391 

Tour d’Energie is een praktisch traject, waarbij MKB bedrijven samen met medewerkers op een motiverende manier aan de slag gaan met energie besparen. Ieder jaar wordt op de Dag van de Duurzaamheid door de jury een bedrijf verkozen tot winnaar.
Zie ook: www.drachtstercourant.nl