Ons brood op weg naar de koeltoren

Ons brood

Uw brood
onze passie

Grootbrood van Van der Zee

Grootbrood

Ons dagverse grootbrood wordt dagelijks naar de supermarkten in Noord-Nederland gebracht. Ons grootbrood kent een verscheidenheid aan soorten en formaten. Zo bakken wij onder andere busbroden, boerenbroden, vloerbroden en casinobroden. En of u nu houdt van witbrood, volkorenbrood, meergranenbrood of heel iets anders: wij bakken het voor u.

Ons grootbrood wordt elke dag naar supermarkten in Noord Nederland gereden. Met onze eigen auto’s zorgen we ervoor dat de winkels voor openingstijd bevoorraad worden. Deze supermarkten zijn gelegen van Harlingen tot aan Winschoten, van Delfzijl tot aan Emmen en van Dokkum tot aan Emmeloord.

Kleinbrood: mini krentenrozijnenbollen

Kleinbrood

Ook ons dagverse kleinbrood vindt dagelijks haar weg naar de Noord-Nederlandse supermarkt. Wat te denken van onze heerlijke rozijnenkrentenbol als tussendoortje? Wij maken ze in mini, normaal of reuze formaat. Natuurlijk bakken we ook de traditionele zachte witte en bruine bolletjes en vele varianten daarop. Zo hebben we ook witte puntjes, volkoren puntjes, roomboterpuntjes, meergranenbollen en mueslibollen in het assortiment.

Uiteraard ontbreken de Friese specialiteiten niet. Zo zijn onze Fryske sûkerpofkes op iedere eettafel een succes.

Fryske sûkerbôle

Suikerbrood

De echte Fryske sûkerbôle

De basis van dit overheerlijke suikerbrood is een luxe witbrooddeeg waaraan een rijke vulling van suikernibs en kaneel wordt toegevoegd. Na het opmaken van het brood laten we dit rijzen in een bakblik. Voor de oven wordt het brood ‘ingeknipt’ waardoor een compact en smeuïg suikerbrood ontstaat zoals al generaties lang traditie is in Fryslân.

Luxe suikerbroodvariëteiten

Met als basis het originele Friese suikerbrood zijn diverse moderne variëteiten ontwikkeld. Voorbeelden zijn het amandel/kaneel suikerbrood, het cranberry suikerbrood en het ‘heale–wize’ suikerbrood (suikerbrood gevuld met krenten en rozijnen). Deze soorten worden veelal in verschillende vormen papieren baktrays of in aluminium trays gebakken en gedecoreerd met bijvoorbeeld noten, poedersuiker of amandelschaafsel.

Drentse bol

Vruchtenbrood

Krentenwegge

De oorsprong van de krentenwegge ligt in het oosten van Nederland. Hier werd vroeger aan de ouders van een pasgeboren baby een krentenwegge aangeboden als geschenk. Al vele jaren bakken we deze originele krentenwegge. De krentenwegge wordt zowel als heel brood geleverd van ruim twee kilogram, alsook gesneden en verpakt per vijf plakken.

Vruchtenbrood

In navolging op de krentenwegge wordt ook het reguliere vruchtenbrood in vele soorten gebakken. Dit kan een rozijnenwegge zijn per vijf plakjes verpakt, tot een overheerlijke Drentse of Zuidlaarder bol. Ook halve vruchtenbroden en rijk gevulde mueslibroden behoren tot onze specialiteiten.

Bakkerij Saarberg

Diepgevroren kleinbrood

Met de expertise van het geïntegreerde Bakkerij Saarberg, bakken wij ons kleinbrood op ambachtelijke wijze. Na een lange rijstijd wordt het kleinbrood gebakken in thermische olie ovens. Het afgebakken kleinbrood wordt vervolgens op verzoek gesneden en ingepakt. Wilt u zes bolletjes in een consumentenverpakking? Of wilt u ze juist per 24 stuks in een doos? Wij regelen het. Meteen na het inpakken wordt het kleinbrood ingevroren zodat u na ontdooien kunt genieten van een heerlijk vers bolletje. Dat is de kracht van Bakkerij Saarberg!

Diepgevroren bake-off grootbrood

Ons diepgevroren Saarberg-assortiment bevat ook Oud Hollands Brood. Dit zijn luxe grootbrood soorten die op ambachtelijke wijze in mandjes rijzen. Vervolgens worden ze voor de oven gekeerd en voor 80% afgebakken. Na het bakken en afkoelen worden ze ingevroren waardoor de klant deze broden ter plekke af kan bakken tot een heerlijk authentiek en vers vloerbrood.

ons brood voor de oven

Interesse?

Met ons brede assortiment is er altijd wel iets wat voldoet aan uw wensen. Daarbij kunnen we door onze platte organisatie snel inspelen op uw vragen, maar ook op de veranderingen in de markt. Voeg daarbij onze nuchtere Friese mentaliteit en u weet wat u aan ons heeft. Laat ons weten waarmee wij u kunnen verblijden!